keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Jotain hyvääkin.

Tuntuuko siltä, että olet reissukuvien lisäksi saanut lukea vain, kuinka huonosti asiat ovat verrattuna Suomeen? Onko oikein pännimällä pänninyt, kun olen pihissyt ja puhissut käytännöllisyyden puutteita ja marja-ikävääni? Jos vastaat "kyllä", olet tullut oikeaan paikkaan (jos vastasit "ei" lue kuitenkin, ei siitä hallaakaan ole): ajattelin summailla ne hyvät ja mainiot asiat, mitä kevät on tuonut tullessaan kuten kauniita värejä. :)

Kirjasto
Ihan ykkönen! Ne hetket, mitä oon opiskellut kirjastolla, ovat olleet mainioita ja vielä paremmaksi kirjaston tekee se, että ihan arkiviikoilla se on auki yli puolen yön. Meikäläinen on jo nukkumassa viimeistään klo23, mutta on hauskaa tietää että olisi mahdollisuus datailla kirjastolla keskellä yötä. Ehkä kokeilen vielä ihan huvin vuoksi.

Seatonin puisto.

Seurakunnat
Olen käynyt muutamassa eri seurakunnassa Aberdeenissa. Toisessa kävin Jumalanpalveluksissa alkukeväästä ja toisessa olen käynyt pääasiassa nuorten aikuisten illoissa ja kerran jumiksessa. Molemmat olivat aikasta erilaisia kuin Suomessa, mutta eipä se haitannut. Mainiona asiana molemmissa seurakunnissa oli kuitenkin tapa, jolla uudet ihmiset otettiin vastaan: lämpimästi. Ei tarvinnut kovin kauaa istuskella penkissä jumiksen jälkeen, kun vieruskaveri jo alkoi haastaa juttua. Ihan oikeasti tutustuin useampaan ihmiseen parin ensimmäisen kuukauden aikana täällä, kuin mitä messuissa Jyväskylässä (kun ei lasketa siellä jo olemassa olevia ystäviä eo:n kautta). Tässä on miettimistä ja haastetta suomalaisille messuyhteisöille.



Opiskelijoiden tuki
Hillhead Hallsin ylioppilaskylässä avun, tuen ja keskustelukaverin löytäminen on tehty erittäin helpoksi ja kynnys siihen matalaksi. Keskellä kylää Adam Smith -asuntolan yhteydessä nimittäin sijaitsee Student Community Center, joka on auki illasta aamuun. Kyseisestä mestasta löytyy pelejä, leffoja, wii & siihen liittyviä härpäkkeitä ja illasta aamuun hereillä olevia ihmisiä. Viikon aikana tiloissa järjestetään myös erilaisia "teemakerhoja" kuten taidepajaa ja nyt kevään lopulla siellä saa käydä paistelemassa jonain päivänä lättyjä välipalaksi. Hieno paikka ja mahdollisuus. 




Toinen mielenkiintoinen tukimuoto on tiistai-illan donitsit. En ihan ole perillä, mikä taho tämän takana on, mutta joka tiistai-ilta on ollut donitseja (eli suomalaisittain hillomukkeja) ja teetä tai kahvia tarjolla Domessa. Kerran näitä herkkuja oli tarjoilemassa joukko vanhempia herroja ja rouvia ja meillä olikin mielenkiintoiset keskustelut heidän kanssaan. Yksi oli nimittäin ikänsä toiminut opettajana. Mutta summasummarum: tämäkin hieno tapa kohdata opiskelijoita.



Meri
Se on suuri. Se on upea. Se on jännittävä. Se on kaunis. Se on lähellä.



Bussiyhteydet
Vaikka bensa on samoissa lukemissa kuin Suomessa ja diesel vielä kalliimpaa on bussilla matkustaminen silti melkoisen edullista. Päivälipun keskusta +/- 5km alueelle saa noin 4€:lla ja sillä saa matkustella rajattomasti. Jyväskylässä saat pelkän menolipun keskustaan lähes samaan hintaan -3kilometrin päästä. Aberdeenshirey:n (Oon koko kevään miettiny, kuinka tuo tulisi suomentaa. Mun lemppari on Aberdeenin Kontu.) alueella pätee sama kuvio ja esimerkiksi Braemariin saa opiskelijahinnalla päivälipun noin 10€:lla, joka sisältää menopaluun ( yht 160km) sekä kaupungin sisäisen liikenteen. Tykkään! 


Ruokakaupat
Ne on jänniä! Voisin viettää ruokakaupassa useitakin tunteja ihan vaan katselemalla valikoimia. Ja täällähän noita mielenkiintoisia ja vaarallisen herkullisia kauppoja vasta riittääkin. Onneksi herkullisimmat eivät ole liian likillä, mutta Lidl mokoma on sijoittanut paistopisteen suoraan sisäänkäynnistä seuraavaksi: vaarallinen ja houkutteleva tuoksu lankeaa joka puolelle pelkästään kun saavut kauppaan. 


Ah ja jokeri-sokeri -infona pohjalla: näin viimein lunneja!!!

Keskeltä kuvaa löytyvät nuo veikeät, värikäsnokkaiset linnut.
Eipä muuta tällä kertaa. Armottomasti pitäisi työstää viimeistä esseetä ja aloitella ruotsin kokeeseen lukeminen. Mutta aika käy niin vähiin kaikkeen muuhun mukavaan.

 Tj. 9. Huhhuh.

<3Iida


4 kommenttia:

  1. Ootko käynyt Kings Community Churchin illoissa? Mä kävin niissä sillon viime syksynä :) tosi mahtava seurakunta!

    T: Jenna, se viime syksyn vaihtari JYUsta :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh niissä ei tullut käytyä (olisipa ollut kyllä mielenkiintoista!), mutta nuo mainitut seurakunnat olivat Gilcomston Church ja Junktion Church.

      Poista
  2. Ihania kuvia, ihania juttuja!<3 t. Johanna

    VastaaPoista