No nyt tulee kauhean raskasta settiä opiskelusta, mutta vähän kevennän sitä kuvilla yliopistolta. :)
Erasmus-vaihtosopimukseen tms kuuluu sitoumus 30opintopisteen suorittamiseen vaihtokauden aikana. Valitsin kurssit jo syksyllä, mutta loppuviimeksi jouduin vaihtamaan puolet kursseista: toinen ei kai ollut edes mahdollinen ja toinen toivomani menikin päällekkäin ruotsin kurssin kanssa. Periaatteessa kaikki tunnit ovat pakollisia, mutta käytännössä niiltä voi kai kuitekin olla aika vapaasti pois. Hämmentävää. Mutta kurssit, jotka lopulta päätyivät lukujärjestykseeni ovat seuraavanlaisia...
Heti alkuun Aberdeenin yliopistosta seuraavanlainen infopläjäys: Aberdeen on yksi harvoista yliopistoista Iso-Britanniassa, missä oman pääaineensa lisäksi voi suorittaa muita opintoja vapaasti yli oppiainerajojen. Tämä vuoksi sain siis hyvin helposti poimittua kursseja myös muiden tiedekuntien opintotarjonnasta.
Ruotsi alias skandinavian language 4
Niin, tarkoitus oli mennä alkeisruotsille, mutta vaihdoin kuitenkin astetta haasteellisempaan. Eikä liian haasteellinen ole tämäkään: ruotsin opiskelusta kun on hiukkasen aikaa niin tunnit kuluvat lähinnä opitun kertaamisessa. Mutta hyvää tekee ja suullinen ruotsi on parantunut huimasti. Ja ihan oikeasti yksi mukavimmista kursseista täällä!
Hypersupermoderni kirjasto keskellä vanhaa King's College:n kampusta. |
Kirjasto sisältä. Aika villi, vai mitä? |
Liikunta alias Fitness, performance and surviving
Tämä kurssi vaikutti alusta saakka mielenkiintoiselta, vaikka en yhtään osannut odottaa, mitä se tuo tullessaan. Enkä kyllä olisi osannut arvatakaan. Tässä on keretty perehtyä maksimaaliseen hapenottokykyyn, syömiseen ja vitamiinien ja muiden hivenaineiden vaikutuksiin, treenaamiseen erilaisissa ympäristöissä, kuten kylmässä, kuumassa, vuoristossa ja saastuneessa, raskauden vaikutuksiin, vanhentumiseen, solutuhoihin. Kurssi on oikeastaan tavallaan sekoitus terveystiedosta ja liikuntalääketieteestä ja siihen kuuluu myös käytännön demoja, joilla on käyty läpi kestävyyttä, voimaa ja nopeutta. Parin viikon välein luennoista on sähköinen tentti: 20minuuttia ja 20monivalintakysymystä. Tähän asti kaikki läpi, mutta omat haasteensa tentteihin tuovat oma rajallinen sanavarasto ja kokeissa käytetty astetta haasteellisempi sanavarasto. Onneksi aina voi veikata. Mutta kurssi on mielenkiintoinen. Tykkään!
New King's, miss' istuskelen liikunnan luennoilla joka viikko. Yllättävän moderni sisältä! |
Kasvatustiede: lapsen tunnemaailman ymmärtäminen.
Tätä ehdotettiin, kun en saanut yhtä toivomaani kurssia. Nyt on kuutisen viikkoa pyöritelty kiintymyssuhdemallia joka nurkalta. Kurssi on suunnattu toisen vuoden opiskelijoille ja kurssin opintotehtävä koostuu kurssin aikana kirjoitettavasta portfoliosta, johon annetaan aihe joka tunnin jälkeen. Sellainen mukavahko kurssi ja hyvin kertautuu lukion kehityspsykan kurssi, joka ei silloin jaksanut kiinnostaa. Sain ennen pääsiäislomaa kirjoitetun protfolion takaisin ja palautteessa kehotettiin keskittymään selkeän englannin kirjoittamiseen. Sinänsä tylsä palaute, sillä parhaani yritin ja tiedän jo ennalta että kielioppini ja sanavarastoni akateemisissa asioissa ovat todella hatarat. Tulevia kirjoitustehtäviä varten sain eräältä paikalliselta vinkin esseiden tsekkaus avusta, jota pyörittää yliopistolla toimiva kristillinen yhteisö (Christian Union) Yes please!
Kasvatustiede: tiede, koulutus ja yhteiskunta.
Tätä en halunnut alunperinkään, mutta lopulta se oli ainut helpohkon näköinen kurssi, joka sopi lukujärjestykseen. Ensimmäiset kolme viikkoa pyöriteltiin käsitettä 'tiede'. Viimeiset neljä viikkoa on pyöritelty käsittettä 'evoluutio'. Ei nyt mitenkään järin suuria intohimoja herätä kumpikaan aihe, joten saapi nähdä minkälaista shaipaa syntyy kurssiin kuuluvaan opintotehtävään: 1800sanaa. Uujee. Onneksi englanti on täynnä artikkeleita ja muita pieniä sanoja.
High street keskellä kampusta. |
Kasvatustieteen kurssit ovat kuitenkin tentittömiä, joten sopivat huonon kielipään omaavalle erinomaisesti. Liikunnan viimeinen, suurempi tentti on jo tiedossa ja se on toukokuun puolivälissä. Ruotsi on ainut, jonka tentti jää tenttiviikoille, joka käsittää viikot 22-24. Ainut keljumpi juttu, että se häiskä, joka tenttipäivistä päättää, tekee päätökset vasta 2-3 viikkoa ennen tenttiviikkojen alkua. ARGH. Miksi oi MIKSI näitä päätöksiä ei voida tehdä vaikka lukukauden alussa, kun jo tiedetään, mitkä kurssit toteutuvat? Pointsit Jyväskylän yliopistolle, jossa on mahdollista jo syksyllä tietää kaikki tulevan opintovuoden tentit ja kurssien aikataulut.
Suomalaisia täällä opiskelee valtavan paljon, mutta se ei oikeastaan haittaa. Kun kieli luistaa jo kohtuu hyvin ennestään, sosiaalistuminen, verkostoituminen ja uuteen kulttuuriin tutustuminen ovat ennemmin niitä juttuja. Muilta suomalaisilta on myös saanut helppiä, kuten ruotsin oppikirjoja tai makuualustaa lainaan ja vinkkejä, kuten mistä näkee kurssien aikataulun:
Olisi muuten auttanut, jos tämän olisi vaikka saanut tietoonsa ennen joulua tai jo syksyllä. Paitsi tuskin yliopistolla edes tiedettiin opintojen aikatauluista ennen joulua. Sopisi kuvioon.
Mutta noo, kun ny täällä menöö kurssit läpi, niin moon onnellinen. :)
<3 Iida
Mutta noo, kun ny täällä menöö kurssit läpi, niin moon onnellinen. :)
<3 Iida
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti