perjantai 18. huhtikuuta 2014

Muu jännä.

No nyt kauheasti tuli painetta jännälle. No on ainakin yksi juttu. Ehkä toinenkin.

Pihiys.
Skotlantilaisia pidetään piheinä. Itseäni en puolestaan ole koskaan pitänyt pihinä. Mutta Skotlanti vaikuttaa kummasti ihmiseen, sillä musta on kuoriutumassa hämmentävän pihi. Venlan ja Rikun visiitillä aina joku söi pastaa lusikalla litran jogurttipurkista ja joku joi tyhjästä hillopurkista.



 Ensimmäistä kertaa jätin myös hammasmukin kotiin ja pitihän sellainen saada. No sellainen tuli ilmaiseksi ilmaisnäytepullosta.








Ja tutustukaa suolapurkkiin. Miksi ostaa astioita, kun niitä tulee ilmaiseksi kaupasta? No panic, on mulla sentään perusastiat yhdelle, jotka perin syksyn täällä viettäneeltä jyväskyläläisvaihtarilta.

Periaatteet.
Olen periaatteen nainen: Valio, Atria ja suomalaisuus. Kolme kovaa ja kaikista on pitänyt luopua. Mutta se sattui vähemmän kuin odotin. Ja kaikkein karuinta on ehkä, että Lidlistä on tullut ystävä. Kovin epäluotettava se on: peruselintarvikkeet löytyvät ehkä, mutta mitään vähän hifimpää, kuten kanelia on turha sen hyllyiltä hakea. Mutta Lidl on halpa. Ja lähellä. Kaksi litraa maitoa saa yhdellä punnalla eli euroissa about 1,2€. 

Hanat.
Tähän aiheeseen ei voi olla palaamatta. Vaikka hienosti on erotetty kylmä ja kuuma vesi toisistaan, jossain kohti putkistoa homma kuitenkin kosahtaa: toisinaan kylmästä hanasta on mahdotonta saada kylmää vettä ja toisinaan kuumasta tulee vain hailakkaa. Hämmentävää.

Palohälytykset.
Olen kuullut, että joissain asuntoloissa palohälytyksiä saattaa tulla useampi viikossa, kun joku uusavuton kokkaa keittiössä. Meidänkin asuntoyksikössä sattui tälläinen jokunen viikko takaperin YÖLLÄ KLO 23.30!! Ja tottakai olin suihkussa, kun hälytin alkoi soida! (Koska jalkapalloreenit loppuvat 22.30). Noo äkkiä vaatetta päälle ja pihalle. Tietokoneen ja passin unohdin pelastaa, mutta eipä olisi tarvinnutkaan. Joku dorkimus oli tupakoinut huoneessaan ikkunasta ja savua oli sattunut myös palohälyttimeen. Mur. Onneksi niitä ei kuitenkaan ole ollut sen useammin.

Kassat.
Kassat. Argh! Kassat! Eivät ole vielä hoksanneet täällä, että kassalinjasto voisi myös jatkua jonkin matkaa itse kassakoneen jälkeen! Helpoimmalla pääsee, kun ottaa korin mukaan kassalle, kerää ostokset koriin ja siirtyy sivupöydälle pakkailemaan rauhassa. Mutta silti! Mur.

Lokit.
Jo ensimmäisessä vaihtaripalaverissa näimme varoittavan esimerkin paikallisten lokkien oveluudesta ja haluan jakaa saman teille:

https://www.youtube.com/watch?v=Kqy9hxhUxK0

Lokkeja täällä tosiaan riittää ja ne ovat jäätävän kokoisia! Itse en ole joutunut ainoankaan hyökkäyksen kohteeksi, mutta yksi vaihtari kertoi kokemastaan että eihän siinä ollut mitään tehtävissä. Hän oli kävellyt kadulla sämpylä kädessä (virhe!): ensimmäinen lokki oli hyökännyt pään kimppuun ja tällöin toinen lokki iski kiinni sämpylään, joka tottakai tipahti maahan tytön yrittäessä torjua päähän kohdistunutta hyökkäystä,

Mutta ovat paikalliset lokit myös ovelia:
Anteeksi kummallinen kuvakulma, mutta puhelimella kuvatessa ei ihan heti hoksannut kuinka kuvan kanssa käy. Kuvasta käy kuitenkin ilmi lokin juoni: madot luulevat myyrän tulevan ja pakenevat, mutta päätyvätkin lokin ruoaksi. Hahhah.

Jos kaikki on tähän saakka sujunut suunnitelmien mukaan, oon huomenna Aberdeenissa ja ehkä ensi viikolla alan purkaa vähän kerrallaan kolmen viikon kuvakavalkadia.

<3 Iida




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti