lauantai 29. maaliskuuta 2014

Suomipileet!!!

Kanadalaiset sen aloittivat, nimittäin oman kotimaan esittelyn järjestämällä Kanadapartyt. Sitten tulivat epsanjalaiset ja brassit. Ja eilen oli Suomipileet mainiosti juuri ennen lomaa. Suunnittelut aloitettiin hyvissä ajoin ja Venla suostui toimimaan kuriirina tuomalla Suomesta turkipippureita ja turkinpippurirouhetta, Halvan salmiakkia, Fazerin sinistä ja kardemummaa. Lidlissä sattui olemaan joku Suomi/Skandinavia -teema samoihin aikoihin, joten pienet, kuivat ruisleipäset löytyivät sieltä ja keskustan kaupasta löytyi yllättävän monta eri sorttia Pandan lakua.

Päädyimme leipomaan lopulta korvapuusteja ja karjalanpiirakoita munavoin kera. Lähtökohdat olivat ainakin meikäläisellä hävettävän heikot, nimittäin seiskaluokan köksällä oon ensimmäisen ja ainoan kerran tähän mennessä karjalanpiirakoita valmistanut. Ja riisipuuroakaan en ole kertaakaan aikaisemmin keitellyt, että piti sitten tulla tänne asti leipomaan suomalaista perinneruokaa alkeellisiin oloihin. :D

EIKÄ EDES PALANU POHJAAN!!!

 No onneksi joukosta löytyi myös kokemusta! Pieni feilaus puolivälissä ja hitaat, matalalämpöiset uunit toivat omat haasteensa, joten  loppujen lopuksi väänsimme näitä herkkuja 8TUNTIA.


Ehkä hieman jo väsytti. 

Oli kyllä nyt niin suurella rakkaudella leivottuja NOTTA! Ja suuret rispektit jokaiselle, joka on näitä herkkuja vääntänyt esimerkiksi ylioppilasjuhliin! Huhhuh!


Suomitiimi. Juhlat on vakava asia.
Tarjolla oli siis karjalanpiirakoita ja kuivattuja ruisleipäsiä munavoin kera, Pandan lakuja, Halvan salmiakkia ja pieni maistiainen salmiakkikossua. 

TOTTAKAI piti olla jotain random suomalaista ohjelmaa. Niinpä ihmiset saivat käydä yksin tai pienellä porukalla keksimässä, mitä "Eteenpäin! sanoi mummo lumessa." -voisi tarkoittaa englanniksi. Kaikkein luovin palkittiin ja lopuksi oikea käännös paljastettiin ja selitettiin.

Voittaja!

Tää oli aika lähellä kärkeä myös. Alapuolella olevat olivat myös mainioita.





Pippalot onnistuivat kokonaisuudessaan oikein mainiosti: ruoka teki kauppansa ja turkinpippurit jäivät kulhoon tai lautasille (ei ollut yllätys). 

Tänään vielä viimeiset opintopinnistykset ja iltapäivästä alkaen oon kolme viikkoa reissussa! JIPII! 


Havahduin, etten ole kertaakaan kirjoitellut siitä, kuinka elämä täällä arkiuomissaan rullaa ja kuinka opinnot eroavat Suomen kuvioista ja mitä muuta jännää on tullutkaan vastaan alun jälkeen. Kolme aihetta. Osasta on ollut ehkä mainintaa joskus, mutta nyt ehkä vähän tarkemmin. Ja älkääpä luulkokaan, että nämä kaikki mietinnät lankeaisivat yhdessä möntissä, ehei. Ensi viikolla siis avautuminen asumisesta ja elämisestä, kahden viikon päästä opinnoista ja kolmen viikon päästä muusta jännästä (sitähän täällä riittää). 

Koetan saada etukäteen kirjoitettuja tekstejä julkaistumaan automaattisesti, niin ettei pääsisi kehittymään kolmen viikon taukoa tähän mainioon viikko/juttu -sykliin. No aika hard corelta kuulostaa munkin korvaan tälläinen ajastettu päivitys, mutta siinähän selviää meille kaikille ajan kanssa kuinka käy. :D

Näitä en mainostele facessa, mutta pysykää kuulolla.
Tai  silmällä.


<3 Iida



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti