perjantai 21. helmikuuta 2014

No mitäpä tänne?

Niin. No TALVIOLYMPIALAISIA tottakai! Ja vähän kokeita ja pyörän korjausta.
Maanantaina oli siis ensimmäinen koe liikuntatieteen kurssista ja läpi meni! Huh helpotus. Ilkeästi mukana oli myös kysymyksiä asioista, jotka oli mainittu vain luennoilla, mutta eivät luentodiossa. En ole lintsaillut luennoilta, mutta jotkut asiat vaan menevät ohi. :/ 

Tiistaina kävin tutustumassa David Welch:n Talvipuutarhaan Marlenen ja Katharinan kanssa.











Kauniita kukkia, tropiikkia ja autiomaata. Luulen että mesta on vielä upeammassa loistossa kesällä.


Ei ole itsestään selvää, että ihmiset osaisivat käyttää näitä härpäkkeitä.
Onneksi joku on hoksannut senkin mahdollisuuden.
Tämä viikko oli myös todellinen pyykkiviikko. Koska pyykkikoneellinen maksaa melkein triplasti enemmän kuin Kortepohjassa aikoinaan (1€/pesu), päätimme neljän hengen tyttöporukalla pestä yhdessä pyykkiä. Viisas päätös, sillä pesukoneen käytön maksaminen tapahtuu dorkan korttijärjestelmän kautta. Ensin kortti pitää ostaa automaatista. Kortille ladataan rahaa internetin kautta ja joka kerta peritään myös punnan latausmaksu. Tämän jälkeen ladattu summa pitää vielä aktivoida eri koneen kautta pesutuvassa. Lisäksi koneet ovat VALTAVIA (ihan oikeasti melkein tuplasti kotonakotona olevan ison pesukoneen kokoisia, joka on öö 8kg? Äiti?), joten ei ole edes järkeä pestä pelkästään omia vaatteitaan. 
Päätimme säästää myös koneellisessa kuivaamisessa.

Älä ikinä aliarvioi henkareita.

Keskiviikkona kävin puolestaan jälleen korjailemassa menopeliäni, sillä takarenkaassa oli vuoto. Olin jo käynyt ostamassa uuden sisärengaan ja homman piti olla tunnissa ohi. Toisin kävi. Uuden renkaan venttiili oli väärän kokoinen ja niinpä jouduin hakemaan kuitin asunnolta Hill Headilta (1,5km), ja käymään kaupassa uudestaan (3km) jotta pääsin taas pajalla vaihtamaan renkaita (1,5km). Tympäisi niin paljon, että ostin myös eturenkaaseen uuden sisäkumin ja omin pikku kätösin vielä vaihdoinkin molemmat renkaat. Ja vielä myöhemmin illalla kävin löyhdyttämässä takajarrua. 
Mutta nyt VIIMEIN ja VIHDOIN koko hötskän pitäisi toimia. 
&%¤!%¤#&<3(/&¤% pyörä. Huomatkaa tuplalukitus: näitä renkaita ei vie kukaan!
Keskiviikkona oli myös hyvä vahdata hyperjännää jääkiekkomatsia kämpällä. 
Suomi-Ruotsi -pelissä pitikin jo käyttää luovuutta.
Tätä peliä ei voinut missata, vaikka huonostihan siinä kävi. No ainakin voitettiin venäläiset!



Huhhuh, kolme viikkoa takana ja jo nyt kevät tuntuu kovin lyhyeltä. Nyt on kuitenkin perjantai (JEE!) ja edessä on viikonloppu täynnä kivoja suunnitelmia. Niiden toteutumisesta ehkä lisää myöhemmin.

Ja viikon vitsi: täällä ruotsin kurssilla käytettävä kirja opettaa, että "koska Suomessa ruotsi on pakollinen kouluaine, suomalaiset ja ruotsalaiset voivat usein kommunikoida ruotsiksi". 
Kirjan kirjoittaja ei ole tainnut käydä Suomen sisämaassa.

Puss och kram!
Kannustetaan Suomi pronssille!

-Iida

6 kommenttia:

  1. Just tänään pohdittiin että Suomella olis pitänyt olla ylilyöntiasema jääkiekossa, kun meidänhän ois pitäny ymmärtää kaikki ruottalaisten verbaaliset signaalit... Eipä tainnut käydä näin! Ihania orkideoja ja aika hyvän näkönen toi sun tuunattu pyörä lopuksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä. Jotekin pelivire ei missään vaiheessa pääsyt samalle tasolle kuin esim venäjää vastaan :( Ja tulit mieleen kyllä noita orkideoja kuvaillessa :)

      Poista
  2. Kiva kirjoitus!! :)) Kurjaa ton pyörän kanssa, mutta nyt sillä varmasti kelpaa polkea! Kukat oli ihania ja oli hauskaa nähdä lopuksi myös oma naamasi!<3 Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nyt poljen oikein urakalla vitsin pyörällä. Mutta hyvä olla pyörä, sillä keskustaan bussilla maksaa £2,5, mikä tulee pidemmän päälle kalliiksi...

      Poista