sunnuntai 9. helmikuuta 2014

"Ai spiik veri vel inglis." -ML

Hellurei!
Ensimmäinen viikko pyörähti käyntiin hurjalla vauhdilla heti alusta alkaen: infoja, uusia nimiä ja naamoja, englannin mongerrusta ja erilaisten aksenttien ymmärtämisyrityksiä, ja luentoja. Mutta nyt muistan jo kämppisten nimet ja melkein muistan, mitä opiskelevat (kolme brittiä, yksi jenkki ja yksi erasmusopiskelija Ranskasta)

Saksa-Suomi-Saksa-Tanska-Ruotsi-Suomi avajaistapahtumassa tiistaina. (Refresher's Fayre)

Luennot alkoivat siis tiistaina. Aluksi löysin tieni läpi sokkeloisten rakennusten liikunnan kurssille: vaikeaa sanastoa, mutta opiskelemaanhan tänne on tultu, vai? Seuraavana oli vuorossa ruotsin kurssi, joka lopulta vaihtui astetta haasteellisempaan. Ja kyllä se ruotsi jotenkin suussa taipui: vaikeus tuli vasta sitten, kun piti ex-tempore kääntää lause ruotsista englanniksi: aivan pakko oli kääntää ensin suomeksi ja siitä vasta enkuksi :D

Samalle tiistaille osui kolme kurssia ja viimeisenä vuorossa oli kasvatustieteen kurssi. Hienosti löysin oikean paikan ja olin ajoissa(!!!). Luokkana oli tietokoneluokka. Väkeä valui sisään ja opettaja myös. Tunti alkoi puheella mittaamisesta ja parametreista. Hieman olin hämmentynyt, sillä kyseessä piti olla vapaasti suomennettuna "Liikkuvan kuvan koulutus". Kerkesin miettiä, että tuloo kyllä vitsin pitkä kevät, jos joudun jotain kaavioita piirtelemään tietokoneella. No aika pian selvisi, että olin täysin väärällä kurssilla. Älkää luulko, että paikka oli väärä, ehei! Kämpillä vasta luin sähköpostin, joka kertoi tunnin peruuntuneen kyseiseltä päivältä. :)

Vaihto-opiskelijoiden iltapäivätee keskiviikkona.
Mutta kieli on luistanut jo huomattavasti paremmin ja sujuvammin ensimmäisiin päiviin verrattuna. Joka päivälle ja illalle on osunut erilaisia vaihtarijuttuja, joihin on sisältynyt ilmaista ruokaa (NAMNAM!).

Ristiin rastiin läpi kampuksen kulkee useita teitä...

... ja mielenkiintoisia, pieniä kujia.

Luentojen välissä oli aikaa myös opastetulle kierrokselle yliopiston kappelissa. (King's College Chapel)


Perjantaina osallistuimme vaihtariporukalla Celtic Societyn (vapaasti suomennettuna "kelttilänen yhteisö") järjestämissä juhlissa. Yliopistolla järjestetty tapahtuma oli täynnä perinteisiä, skotlantilaisia tansseja (varmaan 20 erilaista!), hengailua ja perinteistä ruokaa eli Haggisia.
Juhlapaikka Elphinstone Road yliopistolla.

"Käytii vähä tanssimas."

Haggisia naurismuusin ja perunamuusin kanssa. Mustapippuria oli MELKOISEN runsaasti, mutta muuten sopi hyvin suomalaiseen suuhun.

Lauantaina aikaisin aamulla alkoi matka kohti kuuluisaa Loch Nessin järveä International Societyn kanssa (suom. kansainvälinen yhteisö)
Loch Ness

Maisemaa veneajelun varrella.



Urquhart Castle -yksi Skotlannin suurimmista linnoista.

Heti ensimmäisessä tutustumishäppeningissä sunnuntaina ja maanantaina löytyi uusia ystäviä, joiden seurassa vierähti aika oikein rattoisasti myös lauantain retkellä. :)






Nessie jäi näkemättä (vai jäikö?) ja nappaamatta, mutta maisemat olivat mykistävän upeat. 

Nyt vaan unta palloon, sikäli se onnistuu. Naapurissa on pileet ja mulla on korvatulpat. 
Huomenna aion metsästää keskustasta tiskiharjan ja ehkä wc-harjan. Täällä ei ole kumpaakaan eikä ole kovin innokkaita siivoajiakaan. Vielä. Eivät vaan tiedä, että on tulossa siivouslista.

Pusuja ja haleja!
-Iida


12 kommenttia:

  1. Oliko haggis hyvää?? :P ja näin entisenä kämppiksenä voin sanoa, että eivät varmasti osaa kuvitellakaan mitä on tulossa ;) Nimimerkillä: D4/3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haggis oli kyllä sen verran hyvää, että taidan kyllä toisenkin kerran syödä mahdollisuuden tarjoutuessa. Ja ehkä kolmannenkin. Päihittää ylivoimaisesti mustamakkaran ja verilätyt :D Ja hahaa siivouslista kyhätty, sitten vaan odotellaan tuloksia...

      Poista
  2. Mitein ihan samaa, notta mitäs tykkäsit haggiksesta? Hianoja kuvia, linnat, kujat, ja raunoita aina vetoaa ainakin muhun! Pidäpä hauskaa, ja jos ei tiskiharjaa löydy, niin ota Davidiin yhteyttä sienen käyttö-vinkkeihin liittyen;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haggis =nam! Ja Davidille terkkuja, että tiskiharja löytyi! :DD

      Poista
  3. Omnom. Jos saan yhtäkkiä lottovoiton niin matkustan sinne maistelemaan kans noita teeleivoksia ja teetä :D -Essi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooo! Sitten vaan lottoamaan! Täällä ei tosiaankaan kannata mennä kauppaan tyhjin vatsoin, sillä kaikenlaisia herkkuja on tyrkyllä heti kauppaan astuttua. :)

      Poista
  4. Oi kuinka ihanan paljon kuvia ja juttuja! Mukavaa elää mukana! :) Haggisin kuvausta en ihan pystynyt lukemaan loppuun Wikipediasta........ Mutta toi linna oli niinku suoraan carcassone-pelistä! Upeaa! Puspus sinne!<3 Johanna (Juhanilta terkkuja!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhah! Haggis kuulostaa paljon pahemmalta kuin se oli: vähän niinkuin maustettua maksalaatikkoa ilman rusinoita ja mielenkiintoisella rakenteella. Ja täältä löytyy myös Jamie Oliverin ravintola: oon kyllä niin menossa käymään, heti kun kerkeää :) puspus<3

      Poista
  5. Etkä menny Loch Nessille... mää en kestä aak! :D tuun sinne heti huomenna. alan pakata. T, Leena (huima lista profiileja tossa "Kommentti nimellä" kohdassa, muttei mitää mitä mulla olis)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ois aika källi, jos oisin vaan poiminu kuvat googlesta ja fotoshopannu :D Mutta välkommen vaan :)

      Poista
    2. Eikö tullu nessie vastaa, vai onko se sulla oikeesti kylpyammeessa ny uimassa kämpillä xD

      Poista
    3. Eiii vielä. Mutta siellä oli tarjolla jonkinlainen kurssi Nessien metsästykseen :DD

      Poista