keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Moon pian muualla.

Notta oikeen syrämmellisesti TERVETULOA  lukemahan tätä mun plokia!




1. Helmikuuta on siis edessä lähtö opiskelijavaihtoon Skotlantiin, Aberdeenin yliopistoon Erasmus -vaihto-ohjelman kautta. Haku alkoi jo keväällä 2013, mutta prosessi jatkui pitkin syksyä kaiken mualiman lomakkeiden ja hakemuksien täyttämisen muodossa. Halusivat esimerkiksi siellä suunnalla tietää, mitä rotua olen. (Aika hc, mutta onneksi ei tarvinnut itse keksiä (pohjalainen), vaan skaala oli jo olemassa:  valkoinen/skotlannin kiertolainen, valkoinen/irlannin kiertolainen, lista Afrikan-, Etelä- ja Pohjois-Amerikan vaihtoehdoista, itämaiden väricombot ja lopulta meikäläisen valinta "muu valkoinen".)

Luulin myös, että Kelan kaavakkeet ovat haastavia. Sitten aloin täyttää paikallista nettirekisteröitymishärpäkettä. Mutta selvisin myös siitä. Ja huone paikallisesta ylioppilaskylästä varmistui kivasti ennen joulua. Edessä on kuitenkin vielä haastavin osuus: pakkaaminen. Mitä tarvitsee neljän kuukauden aikana maassa, jonka ilmasto vastaa Suomen kevättä ja syksyä yhtäaikaa? Alivuokralaiseni neuvon mukaan jätän toppatakin suoraan kotia ja koostaan useampia kerroksia Haglöfsin alle. Core-tex on THE WORD!

Opiskelujen puolesta kevät tuo tullessaan kaksi kasvatustieteen kurssia, yhden liikunnan kurssin ja sokerina pohjalla ruotsin alkeiskurssin. (Hahhah! Kerrankin olen jossain kielessä lahjakas!) Toivon todella, että aikaa löytyy myös tutustua Skotlantiin ja muuhun Britanniaan pienien ja suurempien reissujen muodossa. Todella tarpeellista, sillä huomasin aikaisempien tietojeni pohjautuvan kirjaan Roope Ankan elämä ja teot. Hurraa salaa sivistäville sarjakuville, mutta ehkä voisi olla aika päivittää tietoja. Kaikenlaisia matkustusvinkkejä otetaan siis vastaan. :)


Tästä tuloo erikoisjännä kevät. Joten pysyppä kuulolla.
Ja jos tunnet aikaisemman blogini päivityshistorian, tulet hämmentymään suuresti.
Tämä blogi nimittäin päivittyy.



Tässä vielä fiiliskuva kesän 2013 reissulta jenkkilästä.


Vi ses!

Iida

2 kommenttia:

  1. Hianua hianua! Tykköön tosta sun kartasta, ja oon miettiny että vois itekkin askarrella tommottisen-tai vielä kivempi jos löytäis jostain semmosen vanhan näkösen kartan...
    Lykkyä pyttyyn, muista ottaa parit erilaiset kengät-mä ainakin kaipasin jenkeissä kumppareita, ja luulen että märässä skottimaassa ne vois olla jämerät kanssa.Millainen se asuntola muuten on, tiedätkö vielä? jaatko huonetta kenenkään kanssa? Oon muuten ihan ulalla blogeista, onko jotain tapaa millä saisin esim. sähköpostiini viestin aina kun päivittelet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi kartta on alunperin juliste Anttilasta ja odottaa yhä pääsyä seinälle: pitäis vaan keksiä sille jonkinlainen kehys ja tausta... Ja saappaat ovat aika varmasti tulossa mukaan lenkkareiden lisäksi, muut kengät ovat vielä vähän auki. Asuntola on semmoinen 5-7hlön mörskä, jossa jokaisella on oma huone. Ja mulla ei oo minkäänlaista käryä, kuinka saat tiedon kommenttiin vastaamisesta, oisko jossain asetuksissa?

      Poista